Toeristenkaart voor Suriname vanaf nu online verkrijgbaar (update 02/01/2020)

Per heden dient u voor vertrek een E-Visa aan te schaffen
Bij vertrek dient u in bezit te zijn van een E-Visa, deze dient u vooraf online aan te vragen. Het is niet meer mogelijk om gebruik te maken van de loketten. Alle aanvragen gaan via de website suriname.vfsevisa.com. Houdt u rekening mee met een afhandeltermijn van drie werkdagen.

E-Visa vervangt de Toeristenkaart
Vanaf heden dient u voor vertrek uw visum online aan te vragen via de website suriname.vfsevisa.com.  Indien u assistentie nodig heeft, kunnen klanten van Waldo's rekenen op service voor de aanschaf van de E-Visa. De kosten voor de aanvraag bedraagt ongeveer 60 EUR (bedrag wordt omgerekend van dollar naar euro).

Wat heeft u nodig?

 - Een geldige paspoort
- Een vliegticket
- Een pasfoto (in kleur)
- Contactgegevens (adres en telefoonnummer) in Suriname

(indien van toepassing) aanvullende stukken bij minderjarige reizigers
- Ingevulde toestemmingsverklaring 
- Bewijs van medische verzekering (bijvoorbeeld: een verzekeringspas, een polis van reisverzekering of bewijs van een ziekenfondsverzekering).

De Toeristenkaart wordt volledig digitaal
De verkoop van de Toeristenkaart bij fysieke verkooppunten - waaronder de Toeristenkaartbalie op Schiphol - zal per 18 oktober 2019 worden beëindigd.

Aanvraag van de e-toeristenkaart
Met de komst van de e-toeristenkaart is het mogelijk om 6 maanden voor vertrek een aanvraag te doen.
Via een persoonlijk account en na het invullen van alle informatie vindt de betaling online plaats.
Na goedkeuring ontvangt de aanvrager een online bevestiging. Reizigers worden geadviseerd om de bevestiging digitaal of uitgeprint bij zich te houden.

PSA-document
De kosten voor een PSA-document blijven ongewijzigd. Met het tarief van de E-Visa is het voor frequente reizigers naar Suriname aantrekkelijk om een PSA-document aan te vragen. Via Waldo's is het mogelijk om een PSA-document aan te vragen voor 125 EUR. Houders van een PSA-document hoeven voor een periode van vijf jaar geen toeristenkaart aan te vragen. Voor de aanvraag van een PSA-document neem contact met ons op via waldostravel@hetnet.nl.

Naar homepagina

TOP