Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 070-3699007 of per e-mail via waldostravel@hetnet.nl.

Reserveren

Alleen de eerste voornaam volgens paspoort dient op het e-ticket te staan. Het is niet nodig om meerdere voornamen te vermelden. Het is niet toegestaan om met uw roepnaam of initialen op het e-ticket te reizen. De luchtvaartmaatschappij kan u hiermee weigeren. Getrouwde vrouwen dienen hun meisjesnaam in te vullen op het ticket. Het is niet toegestaan om met de getrouwde naam of e/v (echtgenote van) op het e-ticket te reizen. Tenzij alleen de getrouwde achternaam op het paspoort staat.

Voor losse vliegtickets is een aanbetaling helaas niet mogelijk. Deze dienen altijd direct betaalt te worden. Alleen na een gemaakte afspraak kan hierop een uitzondering zijn. Het resterende bedrag dien je uiterlijk zes weken voor vertrek aan ons over te maken. Voor pakketreizen kan je wel een aanbetaling doen voor een deel van je reis.

Je ontvangt je E-Ticket vaak binnen 24 uur via e-mail. Let op! Het kan zijn dat onze e-mails in je spam filter terecht komen. Heeft u geen ticket(s) ontvangen, bel ons op of stuur een e-mail.

Uw paspoort dient bij terugkeer nog zes maanden geldig zijn.

Visumaanvraag

Onze collega's in Suriname helpen uw families/kennis met de visumaanvraag. De volgende stukken kunt u opsturen of inleveren bij ons.

 • Een origineel ingevulde garantformulier (en gelegaliseerd bij uw stadsdeelkantoor)
 • Kopie paspoort van garantsteller (indien van toepassing ook van de partner)
 • 3 laatste loonstroken
 • Een werkgeversverklaring

Bij een ZZP'er/Eigen bedrijf:

 • Een origineel ingevulde garantformulier (en gelegaliseerd bij uw stadsdeelkantoor)
 • Kopie paspoort van garantsteller (indien van toepassing ook van de partner)
 • Een Kvk uitreksel.
 • en de laatste belasting jaaraangifte.

De aanvraag van een E-Visa/E-Toeristenkaart kan via de volgende link suriname.vfsevisa.com.

Indien u een aanvraag doet voor een E-Visa/E-Toeristenkaart, zult u de volgende documenten moeten uploaden:

 • Houderpagina van het paspoort
 • Kopie van een vlucht-/reisschema (retour)
 • Pasfoto in kleur

Voor minderjarigen zijn ook de volgende stukken nodig:

Bestaande boeking wijzigen

Annuleren van je reis brengt altijd kosten met zich mee. Kosten die de luchtvaartmaatschappij berekent en onze administratiekosten. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de voorwaarden die de luchtvaartmaatschappij per ticket hanteert. Als je je boeking wilt annuleren, kun je ons e-mailen.

Vermeld in je e-mail altijd het boekingsnummer of je airline referentie. Wij zullen een kostenberekening voor je maken. Indien je akkoord gaat met de kosten, annuleren wij je reis definitief en ontvang je hiervan een bevestiging die je kunt gebruiken om de annulering te claimen bij je annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Om je ticket te wijzigen, moeten wij ons houden aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. In sommige gevallen kan de luchtvaartmaatschappij in hun voorwaarden hebben gesteld dat wijzigen niet is toegestaan. In dit geval zal je een nieuw ticket moeten kopen. Deze kosten kunnen uiteenlopen en is opgebouwd uit de wijzigingskosten (voorwaarden airline) en administratie kosten. U krijgt altijd vooraf een prijsopgave.

Komt je naam op je e-ticket niet overeen met je naam in je paspoort? De naam op je e-ticket moet gelijk zijn aan de naam in het paspoort. Er moet staan: volledige eerste voornaam in het paspoort + (meisjes) achternaam. Mocht dit niet zo op je e-ticket staan, raden we je aan dit zo snel mogelijk aan ons te melden. Om je naam te wijzigen, moeten wij ons houden aan de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunnen naamswijziging tegen administratieve kosten worden uitgevoerd. Deze kosten kunnen uiteenlopen, afhankelijk van de voorwaarden van de airline. Naast de kosten die de luchtvaartmaatschappij rekent, rekenen wij ook administratieve kosten om de wijziging voor je in orde te maken. Het wijzigen van een ticket is namelijk een zeer tijdrovende bezigheid. Wij rekenen voor deze administratieve handeling €25 per ticket.

Voor vertrek

Vanaf wanneer je online kan inchecken is verschillend per luchtvaartmaatschappij.
Kijk op de website van de luchtvaartmaatschappij voor alle informatie.
Het kan zijn dat je moet inloggen om te zien wanneer je online kan inchecken.
Inloggen op de website van de luchtvaartmaatschappij kan in veel gevallen met:

 • Uw airline referentie + je achternaam
 • Uw e-ticket nummer + je achternaam

Je kan de airline referentie vinden op je bevestigings e-mail of e-ticket e-mail.

Voor vluchten van- en naar Suriname met de KLM, kunt u 30 uur voor vertrek inchecken.
Voor vluchten van- en naar Suriname met de SLM, kunt u 24 uur voor vertrek inchecken.

Vervelend dat je vertraging hebt opgelopen voor(tijdens) je reis.
In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij.
Check op hun website of je in aanmerking komt voor een vergoeding Mocht je in aanmerking komen voor een vergoeding, dan kun je deze zelf bij de luchtvaartmaatschappij aanvragen.

Na vertrek

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij.
Check op hun website of je in aanmerking komt voor een vergoeding Mocht je in aanmerking komen voor een vergoeding, dan kun je deze zelf bij de luchtvaartmaatschappij aanvragen.

TOP