Informatie over vluchten naar Suriname

Suriname heeft ontzettend veel te bieden en biedt mogelijkheden om populaire buurlanden te bezoeken. Paramaribo zelf is bij uitstek een goede vakantiebestemming. Ontdek de cultuur, het gezellige uitgaansleven, de natuur of de gevarieerde Surinaamse keuken. Laat je inspireren. Vlieg naar Suriname met Surinam airways, KLM of TUI.

Nederlandse reizigers moeten aan aantal voorwaarden voldoen om af te reizen naar Suriname. De belangrijkste voorwaarden en eisen met betrekking voor een bezoek met toeristische doeleinden kan je hieronder vinden. Vind hier ook informatie over verzekeringen en vliegtickets. Voor meer informatie of vragen neem contact op met Waldo's via waldostravel@hetnet.nl.

SURINAME

Ongedwongen, ontspannen en relaxen

Zin in een ontspannen vakantie? boek jouw tickets via Waldo's en ontdek Suriname. Neem een duik in de donkere Colakreek of ontdek het prachtig bergachtig gebied op Berg en Dal. Relax in gezellige resorts aan de Surinamerivier of verblijf in luxe hotels zoals Torarica vlakbij bekende uitgaansgelegenheden zoals 't Vat in het centrum van Paramaribo.

De leukste activiteiten in Suriname

Fort Zeelandia: Surinaams museum dat je leidt door verhalen van historische momenten
Saint Peter and Paul Cathedral: indrukwekkend houten gesneden kerk
Peperpot natuurpark: ontdek de verschillende diersoorten in dit prachtig natuurpark
Commewijne rivier: spot de dolfijnen en maak een overtocht naar Nieuw Amsterdam
Centrale markt: kom in aanraking met verschillende verse groenten en fruit
Brownsberg natuurpark: prachtig natuurpark voor fantastisch uitzicht met watervallen

Meer tips en ervaringen over leuke activiteiten in Suriname? Lees meer op Tripadvisor.

Suriname is een smeltkroes van verschillende culturen en dat merk je aan het eten en drinken. Met een bezoek aan Suriname kom je in contact met heerlijke verse producten en gerechten. Hieronder vind je bekende locaties voor eetgelegenheden in Paramaribo.

De leukste locaties voor eetgelegenheden

Lelydorp: een plein met veel keuze aan diverse lokale gerechten.
Omgeving centrum: in het centrum vind je bekende fastfoodketens maar ook lokale afhaalrestaurants voor belegde broodjes.
Blauwgrond: Probeer Javaans eten op Blauwgrond.
Bezoek een Warung: een warung is een lokale Javaanse restaurant.
Bezoek de markten: naast verse producten vind je hier ook diverse kraampjes waar je lekker kan eten en drinken.
Tourtonnelaan: in de omgeving vind je diverse BBQ stands in de avonduren en diverse chinese en creoolse eetgelegenheden.

Meer lezen over eten en drinken in Suriname? lees de volgende blog over lokaal eten in Suriname, waar en wat?

Suriname is een fijne vakantiebestemming. Mocht Suriname niet de eindbestemming zijn voor jouw laatste dag vakantie, combineer dan jouw reis met de buurlanden voor een onvergetelijk avontuur.

Bestemmingen te combineren met vluchten van en naar Suriname

  • Aruba

  • Guyana

  • Port of Spain

  • Curacao

  • Miami

  • Trinidad

  • Orlando

  • Brazilie

  • Santo Maarten

  • Cuba

Meer informatie over prijzen en mogelijkheden voor vluchten van en naar Suriname? Neem contact op met Waldo's via waldostravel@hetnet.nl of vraag vrijblijvend een offerte aan.

VISUM

Visum voor familiebezoek of vakantie

Met de komst van de Toeristenkaart is de visumregeling versoepeld. Nederlandse reizigers hebben nog steeds een visum nodig voor hun reis naar Suriname, deze kan aangeschaft geworden vooraf of bij aankomst in Suriname. Om onnodige vertraging bij aankomst te voorkomen, adviseren wij dit voor vertrek te doen. De belangrijkste voorwaarden en regels staan hieronder.

Schengenvisum Suriname Nederland Kort Verblijf Waldostravel

Wat heb ik nodig?

Voor alle Nederlanders is het mogelijk om een toeristenkaart aan te schaffen. Hiervoor dient een geldige paspoort en een retour vliegticket aangetoond te worden. Voor reizigers die geboren zijn in Suriname geldt er een vrijstelling van de visumverplichting voor een verblijf van maximaal 6 maanden.

Vereiste documenten

Paspoort
Het paspoort moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn na aankomst in Suriname is.

Vliegticket
Het vliegticket kan zowel digitaal of uitgeprint aangetoond worden. Wel dienen de namen van de passagier(s) duideijk op het vliegticket vermeld te staan met een retourdatum.

Lees hieronder meer over de aanvullende eisen wanneer u reist met minderjarige kinderen.

Reizen met kinderen

Met meereizende ouders
Wanneer u reist met minderjarige kinderen dient u aan te tonen dat u het ouderlijk gezag heeft. Dit kan middels door het aantonen van een familieboek of een gezinsuitreksel. Houd een kopie (niet verplicht) in bezit tijdens uw reis zodat u dit kan aantonen aan instanties.

Zonder meereizende ouders
Voor de aanschaf van de Toeristenkaart op Schiphol, dient een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier (verplicht) overlegd te worden.

Het is aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Paspoort
Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig. Het paspoort moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn na aankomst in Suriname is.

Wat kost een toeristenkaart?

De kosten voor het aanschaffen van een toeristkaart bedraagt 60 EUR. Voor kinderen of senioren geldt hetzelfde tarief. Bij online aanvragen worden naast het vaste fee ook servicekosten doorberekend. De totale kosten voor online aanvragen bedragen totaal 54 USD. Dit is (ongeveer) 48 EUR.

Waar kan ik een toeristenkaart kopen?

De toeristenkaart kan aangeschaft worden op het Surinaamse consulaat, bij aankomst in Suriname of online.

Fysieke verkooppunten

Het Surinaamse consulaat

Voor informatie of vragen neem contact op met het consulaat. Bekijk de contactgegevens op de website van het Surinaamse consulaat.

Online
De E-toeristenkaart kan aangeschaft worden via suriname.vfsevisa.com.

Hoelang duurt een aanvraag?

Verkooppunten Schiphol, Surinaamse ambassade en luchthaven Zanderij
Aanvragen bij de verkooppunten worden direct behandeld. Houd rekening mee met wachtrijen die kunnen ontstaan. Wij adviseren aanvragen voor vertrek te doen. Probeer aanvragen bij aankomst in Suriname te vermijden vanwege de (eventuele) drukte.

E-Toeristenkaart
Online aanvragen dienen eerst goedgekeurd te worden. De bevestiging ontvangt u binnen 72 uur.

Hoelang mag ik in Suriname verblijven?

Met een toeristenkaart mag u maximaal 90 dagen verblijven in Suriname.

Hoeveel dagen voor vertrek kan ik een aanvraag indienen?

Toeristenkaarten kunnen ver vooraf de vlucht aangeschaft worden. Let wel op de openingstijden van de toeristenkaart-balies. Meestal zijn de toeristenkaart-balies open tijdens de inchecktijden van de vluchten naar Suriname. Voor een snelle afhandeling wordt geattendeerd om gepast te betalen, pinnen is ook mogelijk.

Online aanvragen kunnen tot 6 maanden voor vertrek ingediend worden. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van de goedkeuring.

Mag ik op doorreis met een toeristenkaart?

Nee dat is niet mogelijk, een toeristenkaart is geldig voor eenmalig toegang tot Suriname. Verlaat u Suriname dan dient u bij terugkeer een nieuwe toeristenkaart te kopen.

Indien de wens is om buiten Suriname te reizen, dient er voor het land dat buiten het Surinaams grondgebied ligt, afzonderlijk een visum aangevraagd te worden.

Tip: Als er de wens is om in een periode meerdere keren in- en uit te reizen, kies dan voor een aanvraag met een 'multiple-entry'. Voor meer informatie bekijk de website van de Surinaamse consulaat voor visa tarieven.

Visum voor langer verblijf dan 90 dagen

Verblijf langer dan 90 dagen

Bij verblijf langer dan 90 dagen dient u een Machtiging tot Kort Verblijf aan te vragen (MKV). Dit kan bij de Surinaamse Consulaat.

VERZEKERING

Verzekering voor reizigers naar Suriname

Een voorwaarde om voorbereid op reis te gaan is het afsluiten van een verzekering. Zo wordt je niet verrast door hoge medische kosten of kosten bij een annulering van een reis. Een goede reisverzekering is een verzekering die voldoende dekking biedt bij calimiteiten bij ongevallen, schade en medische kosten. Waldo's Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering is een eenmalige investering die je verzekert tegen onvoorziene situaties waardoor je jouw reis vroegtijdig moet afbreken. Het afsluiten van een annuleringsverzekering biedt zekerheid.

Een annuleringsverzekering is een optie en is niet verplicht bij het aanschaffen van een ticket. Soms wel geadviseerd. In sommige gevallen zijn tickets gedeeltelijk of helemaal niet restitueerbaar, waardoor je geen geld terug krijgt van de vliegtuigmaatschappij als je deze annuleert. Bij het maken van een reservering kijken wij graag mee of het verstandig is om een verzekering af te sluiten.

Let op: de voorwaarden van een verzekering is altijd leidend of je recht hebt op een vergoeding en de hoogte van de vergoeding.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Met een reisverzekering ben jij als verzekerde verzekert voor onvoorziene medische kosten in het buitenland. Krijg je te maken met een ongeval waardoor je naar de dokter moet of opgenomen moet worden. Dan biedt de reisverzekering dekking voor de gemaakte medische kosten.

Een reisverzekering is een optie en is niet verplicht. Wij attenderen om minimaal een reisverzekering af te sluiten wanneer je naar het buitenland reist. De standaard zorgverzekering biedt geen dekking wanneer je te maken hebt met medische kosten in het buitenland. Kosten bij een opname kunnen snel oplopen in de duizenden euro's.  Een reisverzekering is belangrijk wanneer je geen risico wilt lopen voor hoge medische kosten in het buitenland.

Let op: De voorwaarden van een verzekering is altijd leidend of je recht hebt op een vergoeding en de hoogte van de vergoeding.

Waar kan ik een verzekering afsluiten?

Voor of tijdens het boeken van een reis
Het afsluiten van een reisverzekering behandelen wij graag via waldostravel@hetnet.nl of op ons kantoor in Den Haag.

Na het boeken van uw reis
Mocht u al een reis geboekt hebben bij Waldo's en bent u benieuwd naar de verschillende tarieven die wij aanbieden. Via een link kunt u vanuit huis uit uw eigen verzekering afsluiten of kom langs op ons kantoor. Wij helpen u graag verder.

Een aflopende - of een doorlopende verzekering afsluiten?

Bij een aflopende verzekering ben je verzekert voor een specifieke duur in het buitenland. Je verzekert je voor de voorgenomen vakantie en na deze vakantie stopt de verzekering. Een aflopende verzekering is vaak voordeliger wanneer je alleen reist. Een aflopende verzekering is ook interessant wanneer je minder vaker reist. De aflopende verzekering biedt enkel dekking voor een vastgestelde duur wanneer je in het buitenland bent. Het aantal dat je verzekert wilt zijn bepaal jij tijdens het afsluiten van een verzekering.

Een doorlopende verzekering is interessant voor reizigers die vaker naar het buitenland gaan in het jaar. Een doorlopende reisverzekering is een eenmalige investering voor een heel jaar. Je bent een jaar verzekert in het buitenland. Ook bij korte tripjes zoals weekendjes weg. Een doorlopende verzekering is vaak voordeliger wanneer je een verzekering wilt afsluiten voor meerdere personen, bijvoorbeeld wanneer je met je gezin reist.

Wat heb ik nodig voor het afsluiten van verzekering?

Van alle verzekeringnemers hebben wij de gegevens nodig zoals het adres, het volledige naam en geboortedatum.

Wat kost een verzekering?

De premiekosten zijn afhankelijk van de duur en dekking van de verzekering. Zo zijn de verzekeringen opgebouwd in verschillende dekkingsniveau's van Basis, Optimaal en Comfort. Ook binnen deze dekkingsniveau's zijn verschillende opties mogelijk.

In algemene regel heb je al een aflopende reisverzekering vanaf 2,60 per dag. Een doorlopende reisverzekering vanaf 45 euro per jaar.

VLIEGTICKETS

Vliegtickets naar Suriname

Waldo's verzorgt al 26 jaar de reizen vanuit Nederland naar Suriname voor familiebezoek of vakantie. Wij helpen u graag voor de verzorging van individuele reizen maar ook voor grotere groepen.

Wat kost een ticket?

Doorgaans variëren de ticketprijzen vanaf 700 t/m 900 EUR in het laagseizoen.

Voor vragen over beschikbare tickets dient u contact op te nemen via 070-3699007 of via waldostravel@hetnet.nl. Het is ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij kijken graag met u mee naar beschikbare plekken voor een reis naar Suriname.

Indien u informatie wilt hebben of er een aanbieding is een bepaalde periode, bekijk dan de actie pagina voor tijdelijke aanbiedingen naar Suriname.

Waarom veranderen de ticketprijzen?

Ticketprijzen zijn sterk afhankelijk van de periode wanneer u vliegt (laag- of hoogseizoen) maar ook van de beschikbaarheid. Op een vlucht zijn er beperkt aantal stoelen beschikbaar met een bepaalde prijsklasse. Mocht een prijsklasse bezet zijn dan blijven er vaak duurdere alternatieven over. De reserveringssystemen van de vliegtuigmaatschappij houden actueel bij hoeveel stoelen en bijbehorende prijsklassen beschikbaar zijn. Het komt voor dat wanneer een prijsopgave wordt gedaan een bepaalde prijsklasse beschikbaar was maar op een later moment niet meer.

Bij Waldo's is het altijd mogelijk om vrijblijvend een reservering te maken. Wij kunnen kosteloos een stoel reserveren. Dit aanbod is meestal geldig voor een aantal dagen. Tijdens deze bedenkperiode kunt u nagaan of u de ticket wilt aanschaffen. Voor het maken van de reservering hebben wij een achternaam (indien van toepassing meisjesnaam) en een volledige eerste voornaam nodig zoals vermeld staat op het paspoort. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via waldostravel@hetnet.nl.

Wanneer zijn er aanbiedingen?

Het is voor ons onduidelijk wanneer er nieuwe aanbiedingen bekend worden gemaakt. Aanbiedingen maken wij bekend op onze actie tarieven pagina.

Hoe kan ik reserveren?

Wij nemen graag reserveringen aan per e-mail of via de offerte pagina. Via waldostravel@hetnet.nl kunt u de heen- en terugreis aangeven. Wat wij nodig hebben is de eerste volledige voornaam en achternaam (indien van toepassing meisjesnaam) van de passagier. U kunt ons ook bereiken per telefoon via 070-3699007.

Hoe kan ik betalen?

Onze voorkeur is om betalingen te ontvangen via een bankoverschrijving. Wij ontvangen vaak de betaling direct of de volgende werkdag. Ook is het mogelijk om de betaling per pin of contant te voldoen op de vestiging. Voor de verwerking van betalingen hebben wij een boekingsnummer of een volledige naam nodig.

Is het mogelijk om een ticket te verlengen of te wijzigen?

Vaak is het mogelijk om een bestaande ticket te wijziging of te verlengen. In uitzonderlijk gevallen zoals bij actie tickets kan het zijn dat dit niet mogelijk is. Neem contact met ons op om na te gaan wat de voorwaarden zijn van uw ticket. Bij wijziging van de ticket zoals bij een verlenging, ga na of uw visum ook geldig is tijdens uw verblijf.

TOP